Fler ”nya” släktgrenar

Vem som helst kan söka på nätet efter gamla förfäder. Några har då fått träff via den här hemsidan!

En sådan är Mary Alice Peterson från Olympia, Washington, USA. Hon är syssling med Birgitta på Birgittas farfars sida och hittade släktbanden 2012, delvis med hjälp av Facebook. På midsommaren det året kom hon till Stockholm och hälsade på oss tillsammans med sin man Bob (Robert) Harvey.

Ett annat exempel är Terry Larson, brandkapten i Calgary, Kanada, vars far var syssling med Birgitta. Birgittas morfar hade en syster som hette Mathilda Carlsson. Hon gifte sig med Carl Johan Larsson och fick sex barn när de bodde i Floda och Julita i Sörmland. 1891 emigrerade de till USA och bosatte sig i Newman Growe, Nebraska, där de fick de fyra barn till. 1903 flyttade de till Kanada.

Carl Johan och Matildas guldbröllopsdag i juni 1927

Mathilda dog 1960, 103 år gammal. Tänk vilka strapatser hon måste ha gått igenom men ändå bli så gammal. Vilken krutgumma!

Terrys syster Brenda Larson besökte oss i Stockholm i september 2015 och passade även på att springa Tjejmilen:

Fr. v. på bilden: Birgitta, Linn, Gunilla, Tina, Brenda, Jolin, Margareta, Lars.